Széchenyi 2020 A támogatás mértéke: 50%
A projekt befejezési dátuma:
2018. június 12.
Kezelések
Esztétikus tömések
Fényrekötő, fogszínű tömőanyagokkal egy ülésben elkészülő tömések. Amerikai 3M-ESPE referencia rendelőként csak a fent nevezett cég tömőanyagait használjuk. A fogszuvasodás okozta kisebb lyukakat, foghiányokat javasolt ezzel a technikával javítani. Kiterjedtebb anyaghiány esetén inlay ajánlott. Az esztétikus tömés metszőfogak és rágófogak kisebb szuvasodásának ideális megoldása.
Inlay
Nagyobb méretű lyukak, csücskök pótlására szolgáló technológia. Az inlay egy speciális tömés, amit a lenyomat után a fogtechnikus készít el. A tömés anyaga lehet megerősített műanyag, kerámia vagy arany. Fizikai tulajdonságai jók. Fogtechnikus közreműködése szükséges, két ülésben készül el.
Héjak
Ez a fogpótlást a frontfogak esztétikus korrekciója egy hajszálvékony kerámiahéjjal.

Metszőfogak állásának, színének korrekciójára szolgáló technológia. Bizonyos feltételek szükségesek.

A metszőfogak elülső, külső része kerül csak előkészítésre a fogorvos által, majd lenyomat után a fogtechnikus készíti el, amit aztán a rendelőben egy speciális ragasztóanyaggal rögzítenek. Fogtechnikus közreműködése szükséges, két ülésben készül el.

Koronák
Ezzel a technológiával lehetőség van foghiányok pótlására, illetve koronával tudjuk a nagyon szuvas, rossz állapotban lévő fogakat megmenteni.

A fogakat teljesen beborítja, híd pillérként használható, esztétikus védősapka. Anyagát tekintve lehet teljes kerámia, fém-kerámia, nemesfém-kerámia, megerősített műanyag.

Egy korona elkészítéséhez, először le kell a fogat csiszolni, majd a lenyomat alapján a fogtechnikus elkészíti, amit aztán a rendelőben ragasztanak be. Fogtechnikus közreműködése szüksége, két ülésben készül el. Elkészítési határidő a pótlás nagyságától függően egy vagy ket het.

Kivehető pótlások
Ha sok fog hiányzik és a rögzített fogpótlás készítése nem lehetséges, mert kevés a felhasználható saját fog, akkor az egyik lehetőség a kivehető fogpótlás. A rögzítése lehet kapcsokkal, rejtett elhorgonyzással vagy teleszkóp koronákkal.
Implantátum
Hiányzó fogakat lehet pótolni implantátumokkal ha a csont mennyisége és minősége megfelelő.
Kivehető pótlások rögzítésére is felhasználható.
Parodontologia
A fogágy betegségeinek kezelésével foglalkozik, kezdve a fogkőleszedéstől, a fogak sínezésén át a csonttasak gyógyításáig. Általában ezek a betegségek vezetnek a mozgatható fogakhoz, illetve a nem kívánt fogvesztéshez. A parodontologiai kezelések célja ezeknek a folyamatoknak a megállítása.
Fogszabályozás
A fogak helyzeti rendellenességeinek helyrehozásával, előtörésének tervszerű irányításával, az alsó és a felső állcsont önmagában és egymáshoz viszonyított aránytalanságainak és növekedésének befolyásolásával foglalkozik. Ezáltal megold az esztétikai megjelenésen túl olyan problémákat is, amelyek a fogak nem megfelelő érintkezéséből, helyzetéből adódik, mint pl. torlódás, nyitottharapás, mélyharapás.

Kivehető és rögzített fogszabályozó készülékek segítik a kezelést.

A rögzített készülékeknek számos fajtája ismert. Mi a fogszínű kerámia brekettek, hagyományos multiband kezelest alkalmazzuk.

H-9022 Győr, Batthyány tér 1.E-mail: gyor@menti-dent.hu
Telefon: +36 96 519 815Fax: +36 96 519 816
Rólunk | Kezelések | Aktuális | Miért érdemes hozzánk jönni? | Elérhetőségek